Tangbrød
Del

Tang kan som udgangspunkt tilføjes til alle jeres almindelige opskrifter på brød. Hvis I bruger genopblødt tang, så er størstedelen af saltet vasket væk, og der vil være behov for at salte dejen. Hvis I bruger frisk tang, kan man i første omgang godt spare lidt på saltet.

De bedste tangarter til spisning er typisk arter med blad-lignede vækst, som blæretang, savtang, sukkertang eller søl.

Kan bages i ovn, som grydebrød over blå, som snobrød eller i ovnen.

Opskrift på focaccia med tang (ca. 1 bradepande):

  • 1000 g mel
  • 50 g gær
  • 900 mL vand
  • 3 spsk. Salt (eller til smag)
  • 1 spsk. sukker
  • 1 dL olie
  • Tang - hakket

Opløs gær i vandet og tilsæt herefter alle ingredienserne. Dejen er ret flydende og kan typisk røres med en ske. Vandforbruget kan variere meget alt efter, hvilken mel, der benyttes. Hvis dejen er for flydende, tilsættes mere mel, men dejen skal være ret våd.

Lad dejen hæve 1 times tid, eller til den er nået dobbelt størrelse. Hvor den tilføres til en bradepande, hvor den toppes med mere olie, og der laves fingerhuller i dejen. Stå salt flager, mere tang og/eller krydderier af jeres valg på toppen.

Bag brødet ved 220 grader i 20 – 30 minutter.

Opskrift på snobrød:

  • 50 g gær
  • 500 mL vand
  • 2 tsk salt
  • 800 g mel
  • 1 tsk sukker
  • Tang

Opløs gæret i vandet og tilføj herefter salt, mel og sukker og hakket tang – bruger I frisk tang så kan i reducerer saltet lidt. Lad dejen hæve minimum 30 min. Og bag det over bålet.

Tangchips

Tangchips er en nem måde at tilberede tang på. Hvis du bruger frist tang, skal det skyldes grundigt inden og tørres i et viskestykke. Hvis I bruger tørret tang, skal det opblødes forinden og tørres i et viskestykke.

Herefter sal der olie, salt og eventuelle krydderier på tangen. Der skal nok olie på, til at tangen har et tyndt lag.

Læg tangen i et lag på en bradepande og sæt det ind i en 160 grader varm ovn i 20 – 30 min eller til tangen er helt sprød.

Lad den køle let inden servering.

https://www.dr.dk/mad/opskrift/tangchips

Del denne side

Kontakt

Morsø Kommune
Jernbanevej 7
7900

E: tmkr@morsoe.dk

Copyright © OPHAV LIMFJORD 2022