Tanken bag projektet, Ophav Limfjorden – Læring i fjordkanten, er at skabe et hav af læring med Limfjorden som omdrejningspunkt. I første omgang for børn og unge fra 0-18 år i Morsø Kommune, for senere at give muligheden til vores partnerskabskommuner og derefter at sprede budskabet til alle landets skoler og dagtilbud.
Formålet med Ophav Limfjorden – Læring i fjordkanten er kort fortalt at få børn og unge ud af daginstitutionerne og klasseværelserne og give dem mulighed for at få fingrene i den nære natur, som omgiver dem, nemlig Limfjorden.
Ved i højere grad at anvende Limfjorden som genstandsrum og genstandsfelt for den læring, børn og unge modtager, ønsker vi at styrke børn og unges interesse, viden og kompetencer indenfor en lang række fagområder, heriblandt naturvidenskab og klima, samt at skabe større tilhørsforhold til lokalområdet.
Det skal blandt andet ske ved at uddanne en række Fjordrangers, som skal fungere som ressourceperson for deres kollegaer og bistå dem med at inddrage fjorden i et givent undervisningsforløb/aktivitet.
Her på siden findes der en række tværfaglige undervisningsforløb, som har Limfjorden som omdrejningspunkt.
Undervisningsforløb og aktiviteter kan anvendes til børn fra vuggestuealderen og helt op til unge på ungdomsuddannelserne.
Undervisningsforløbene er fleksible og kan tilpasses, så de passer til netop den kontekst og aldersgruppe, I arbejder med.
Siden er under udarbejdelse og vil løbende blive opdateret med nye forløb.
Vi håber, I kan finde inspiration til jeres næste undervisningsforløb.
Rigtig god fornøjelse.
Mvh
Teamet bag Ophav Limfjorden – Læring i fjordkanten